Δημοσιεύθηκε την

Μανιτάρια με πράσα και κουρκουμά

Υλικά

Συνταγή για 2 άτομα
2 μεγάλα πράσα
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 φρέσκα κρεμμύδια
100-150 γρ. φρέσκα μανιτάρια κατά προτίμηση σκουρόχρωμα.
2 κ.σ. λάδι καρύδας
1 κ.γ. κουρκουμά
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
(προαιρετικά) 60 γρ. τυρί χορτοφαγικό ή γραβιέρα υψηλής ωρίμανσης

Οδηγίες

Κόβετε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμύδια σε μικρές ροδέλες μαζί με τα κρεμμύδια και μόλις τελειώσετε, ψιλοκόβετε τα μανιτάρια.
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε 2 κ.σ. λάδι καρύδας και μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε τα πράσα μαζί με τα κρεμμύδια.
Τα σοτάρετε περίπου για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά (θυμηθείτε ότι όσο πιο συχνά ανακατεύετε, τόσο πιο γλυκά θα βγουν τα πράσα σας).
Στη συνέχεια προσθέτετε στο τηγάνι τα μανιτάρια και αφήνετε να ψηθούν μαζί με τα πράσα μέχρι να ρουφήξουν τα υγρά τους. Αν χρειαστεί, ανακατεύετε πάλι για να ψηθούν όλα ομοιόμορφα.
Τέλος, χαμηλώνετε τη φωτιά στη μέση περίπου και προσθέτετε τον κουρκουμά και την πάπρικα για έξτρα γεύση και άρωμα, ανακατεύοντας. Αναλόγως το είδος του μανιταριού που χρησιμοποιείτε θα χρειαστούν περίπου 10 με 15 λεπτά για να μαγειρευτούν.
Όταν σερβίρετε, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο τριμμένο χορτοφαγικό τυρί ή γραβιέρα υψηλής ωρίμανσης για ακόμη περισσότερη νοστιμιά.

Καλλιόπη Ζουνίδου/Σύμβουλος Διατροφής - Ολιστική Διατροφολόγος