Δημοσιεύθηκε την

Ρυζόγαλο με ακατέργαστο ρύζι και ζάχαρη καρύδας συνταγή και για vegan

Νόστιμο και υγιεινό, το παραδοσιακό ρυζόγαλο είναι ένα απολαυστικό γλυκό που περνάει από γενιά σε γενιά.

Υλικά:

-Κατσικίσιο γάλα Μενοίκιο 1 λίτρο ή για τους Vegan και όσους δεν καταναλώνουν ζωικό γάλα έχουμε 3 τέλειες εκδοχές:
1)Ρόφημα 1 λίτρο Isola bio σόγια με βανίλια
2)Ρόφημα 1 λίτρο Isola bio φουντούκι ρύζι
3)Ρόφημα 1 λίτρο Amandin bio ρύζι με μπανάνα και φράουλα
-Ακατέργαστο ρύζι βιολογικό Γλασσέ 150 γρ.
-100-150γρμ ζάχαρη Καρύδας
-Κανέλλα σκόνη
-Για άρωμα: Μισό καψούλι βανίλια σκόνη ή μια φλούδα βανίλια ή μια φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα μικρή, βάζετε λίγο νερό και σε χαμηλή φωτιά, βράζετε το ρύζι μέχρι να μαλακώσει πολύ και ν’ απορροφήσει το υγρό. (Προσοχή θέλει ανακάτεμα, γιατί μπορεί να σας κολλήσει).
Σε μια διπλανή κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα και το κατεβάζετε, μόλις πάει να πάρει βράση (προσοχή και σε αυτό, γιατί μπορεί να σας χυθεί).
Ξαναβάζετε το σκεύος με το γάλα στο μάτι της κουζίνας και σε χαμηλή τώρα φωτιά, ρίχνετε το ρύζι, και ανακατεύετε συνεχώς.
Έπειτα ή ρίχνετε την βανίλια ή την φλούδα από λεμόνι που προηγουμένως έχετε πλύνει και στη συνέχεια ρίχνετε τη ζάχαρη, ανακατεύετε και δοκιμάζετε να δείτε εάν θέλετε το ρυζόγαλο περισσότερο γλυκό. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι τελικά να δέσει και αφαιρείτε (εάν έχετε τελικά βάλει) τη φλούδα λεμονιού.
Σερβίρετε σε μικρά μπολάκια και πασπαλίζετε με τη σκόνη κανέλλας. Όταν κρυώσουν, τα βάζετε στο ψυγείο.
Εxtra tip: Εάν διαπιστώσετε ότι το ρυζόγαλο γίνεται νερουλό, μπορείτε να προσθέσετε μια με δύο κουταλιές της σούπας άμυλο αραρούτι ή αλύρι ρυζιού για να δέσει.

Καλλιόπη Ζουνίδου Σύμβουλος Διατροφής - Ολιστική Διατροφολόγος