Δημοσιεύθηκε την

Χαλβάς με σιμιγδάλι Ζέας, ράσμπερι και σοκολάτα

Υλικά

1 κούπα λάδι καρύδας
2 κούπες ζάχαρη καρύδας
2 κούπες χονδρό σιμιγδάλι Ζέας
3 κ.σ.ράσμπερι φυσικά χωρίς ζάχαρη
75γρμ σοκολάτα υγείας Δέλεαρ με 80% κακάο, αρώνια και κανέλα Κεϋλάνης
75γρμ σοκολάτα υγείας Δέλεαρ χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση

Σέ ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με την ζάχαρη καρύδας και την σοκολάτα υγείας χωρίς ζάχαρη.Μόλις χοχλάσει ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα και το αφήνω να βράσει για 5-6 λεπτά.
Παράλληλα, σε μία κατσαρόλα ή καλύτερα σε γουόκ, ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας, σε μέτρια φωτιά, χωρίς να το αφήσουμε να κάψει, γιατί ο χαλβάς θα μυρίζει έντονα.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για 10 – 12 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.Οταν καβουρδιστεί το σιμιγδάλι, τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε την σοκολάτα με την αρώνια και ρίχνουμε το σιρόπι ανακατεύοντας προσεκτικά γιατί πιτσιλάει και καίει, σαν λάβα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξαναβάζουμε πάλι επάνω την κατσαρόλα. Ανακατεύουμε, καπακώνουμε και αφήνουμε για 2 – 3 λεπτά, μέχρι ο χαλβάς να κοχλάσει και να σωθούν τα υγρά. Τον αδειάζουμε στην κλασσική φόρμα του κέικ με την τρύπα. Αφήνουμε να σταθεί για περίπου 20 λεπτά, ώστε να ξεφορμαριστεί χωρίς πρόβλημα. Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε μια πιατέλα και γαρνίρουμε με ωμούς ξηρούς καρπούς αν θέλουμε. Ο χαλβάς σφίγγει καθώς κρυώνει.