Καθημερινά προστίθενται καινούργια προϊόντα
Καθημερινά προστίθενται καινούργια προϊόντα
Μελομακάρονα με αλεύρι ζέας και σιμιγδάλι από ρύζι ή φαγόπυρο
0
Μελομακάρονα με αλεύρι ζέας και σιμιγδάλι από ρύζι ή φαγόπυρο

Χρόνος Εκτέλεσης: 15 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος: 30 λεπτά

Μερίδες: 80 τεμάχια

Συστατικά για συνταγή μελομακάρονων

Συστατικά για το σιρόπι

Συστατικά 1ο Μείγμα υγρό

  • 200ml χυμό πορτοκαλιού
  • 200ml σησαμέλαιο
  • 90ml ελαιόλαδο
  • 25 γραμ. ζάχαρη άχνη βιολογική
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
  • 1-2 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ½  κ.γ. σόδα μαγειρική
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι βιολογικό (προσοχή τα απλά πορτοκάλια μπορεί έχουν φάρμακο στην φλούδα)

Συστατικά 2ο Μείγμα στερεό

Συστατικά για το σερβίρισμα

  • καρύδια

Εκτέλεση της συνταγής για μελομακάρονα

Για το σιρόπι

  • Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από το μέλι, να βράσουν.
  • Το σιρόπι το ξεκινάμε  3-4 ώρες πριν αρχίσουμε να φτιάχνουμε τα μελομακάρονα για να προλάβει να έχει κρυώσει όταν βγουν τα μελομακάρονά μας από τον φούρνο.
  • Μόλις το σιρόπι πάρει μία βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Για τα μελομακάρονα

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα ή στις αντιστάσεις εάν δεν υπάρχει αέρας.
  • Τοποθετούμε όλα τα υλικά του 1ου μείγματος  σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα καλό σύρμα.
  • Σε δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά του 2ου μείγματος.
  • Προσθέτουμε το μείγμα με τα υγρά συστατικά στο μείγμα με τα στερεά και ανακατεύουμε πολύ απαλά με τα χέρια, για πολύ λίγο (περίπου 10 δευτερόλεπτα) για να μην κόψει το μείγμα.
  • Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε ομοιόμορφο σχήμα (30 γρ. το κάθε ένα) και ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν ωραίο χρώμα.
  • Μόλις είναι έτοιμα, ρίχνουμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 10-15 δευτερόλεπτα.
  • Τέλος τα σουρώνουμε και τα πασπαλίζουμε με καρύδια.

Προσοχή!!!! Η ζύμη για τα μελομακάρονα δεν θέλει πολύ δούλεμα, γιατί θα βγει το λάδι και μετά δεν θα είναι τραγανά!

0

ΠΑΝΩ

X