Καθημερινά προστίθενται καινούργια προϊόντα
Καθημερινά προστίθενται καινούργια προϊόντα
Σοκολατόπιτα με αλεύρι ντίνκελ και σιμιγδάλι ψιλό ντίνκελ
0
Σοκολατόπιτα με αλεύρι ντίνκελ και σιμιγδάλι ψιλό ζέας

Χρόνος Εκτέλεσης: 25 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος: 40 λεπτά

Μερίδες: 12 κομμάτια

Συστατικά για συνταγή σοκολατόπιτας

Συστατικά για το σιρόπι

Συστατικά για τη σοκολατόπιτα

Συστατικά για γκανάζ

Εκτέλεση της συνταγής για σοκολατόπιτα

Για το σιρόπι

  • Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το κακάο. Αφήνουμε να πάρει μία βράση μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
  • Όταν το σιρόπι αρχίσει να βράζει, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα λείο και απαλό μείγμα.
  • Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για τη σοκολατόπιτα

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα.
  • Βουτυρώνουμε ένα στρόγγυλο ταψάκι 25 εκ. κατά προτίμηση με βιολογικό βούτυρο σόγιας Provamel και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ του μίξερ βάζουμε πρώτα το ελαιόλαδο με την ζάχαρη ανακατεύουμε με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα για λίγο μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας.Έπειτα ρίχνουμε ένα -ένα τα αβγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Συνεχίζουμε ρίχνοντας μέσα στο μπολ πρώτα το σιμιγδάλι και μετά το αλεύρι, το μπέικιν, την σοκολάτα και την βανίλια. Προσθέτουμε λίγο φυτικό γάλα προκείμενου η ζύμη να μην είναι πολύ σφιχτή.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί μας.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 40 λεπτά .
  • Όταν η σοκολατόπιτα ψηθεί αφαιρούμε από τον φούρνο και τσεκάρουμε με ένα μαχαίρι για να είμαστε σίγουροι ότι είναι έτοιμη. Κάνουμε μαχαιριές ώστε να πάει το σιρόπι που θα ρίξουμε παντού.
  • Σιροπιάζουμε τη ζεστή σοκολατόπιτα μας με το κρύο σιρόπι, ρίχνοντας το με μία κουτάλα σιγά σιγά.
  • Αφήνουμε για 3-5 ώρες μέχρι να ρουφήξει όλο το σιρόπι.

Για την γκανάζ

  • Σε ένα μπρίκι βάζουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και την κρέμα γάλακτος.
  • Τοποθετούμε το μπρίκι μέσα σε ένα κατσαρολάκι στο οποίο έχουμε βάλει νερό και το ζεσταίνουμε στο μάτι της κουζίνας μέχρι η κουβερτούρα να λιώσει. Με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Όταν κρυώσει αρκετά η σοκολατόπιτα με το σιρόπι περιχύνουμε την γκανάζ και έπειτα αν επιθυμούμε, λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα και κάνουμε κάποιο σχέδιο πάνω στην γκανάζ.
  • Τέλος αφήνουμε να δέσει για 3 ώρες ακόμη.

* Δεν βάζουμε την κουβερτούρα στο σιρόπι από την αρχή, γιατί το σιρόπι θα φουσκώσει και θα χυθεί.
* Στην περίπτωση που βάλετε 2 αβγά, θα χρειαστείτε περισσότερο φυτικό γάλα στην ζύμη.
* Κάθε μισή ώρα περίπου καλό είναι να τρυπάμε την σοκολατόπιτα ώστε το σιρόπι να μπορέσει να πάει μέχρι κάτω.

0

ΠΑΝΩ

X