Καθημερινά προστίθενται καινούργια προϊόντα
Καθημερινά προστίθενται καινούργια προϊόντα
Σοκολατόπιτα με αλεύρι ντίνκελ και σιμιγδάλι ψιλό ζέας
0
Σοκολατόπιτα με αλεύρι ντίνκελ και σιμιγδάλι ψιλό ζέας

Σοκολατόπιτα με αλεύρι ντίνκελ και σιμιγδάλι ψιλό ζέας
Ένα τρομερό γλυκό, που όμως θέλει χρόνο για να γίνει.. Όμως πραγματικά αξίζει τον κόπο!

Υλικά:

Για το σιρόπι
• 750 ml νερό
• 400γρμ ζάχαρη καστανή
• 300γρμ ζάχαρη καρύδας
• 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (vivani bio)
• 50 γρ. σοκολάτα Noir dark & 50γρμ Noir κλασσική

Για τη σοκολατόπιτα
• 3 βιολογικά αυγά ( Φάρμες Χαλκίδη)
• 200 γρ. ζάχαρη καρύδας
• 150 ml ελαιόλαδο ή βιολογικό ηλιέλαιο
• 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό ζέας 100 γρ. αλεύρι Ντίνκελ λευκό
• 100 γρ. σοκολάτα σε σκόνη Noir κλασσική και 50γρμ με φουντούκι
• 4 κ.σ. μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
• 1/2 κ.γ. βανίλια βιολογική ή βανιλίνη
• Λίγο φυτικό γάλα επιλογής
Για γκανάζ
• 200 γρ. κρέμα γάλακτος φυτική βιολογική
• 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα Vivani βιολογική και 200γρμ κουβερτούρα λευκή vivani bio, ή vegan σοκολάτα Ichoc λευκή με βανίλια

Εκτέλεση:

Για το σιρόπι
• Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το κακάο. Αφήνουμε να πάρει μία βράση μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
• Όταν το σιρόπι αρχίσει να βράζει, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα λείο και απαλό μείγμα.
• Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για τη σοκολατόπιτα
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
• Βουτυρώνουμε ένα στρόγγυλο ταψάκι 25 εκ. κατά προτίμηση με βιολογικό βούτυρο σόγιας Provamel και το αφήνουμε στην άκρη.
• Σε ένα μπολ του μίξερ βάζουμε πρώτα το ελαιόλαδο με την ζάχαρη ανακατεύουμε με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα για λίγο μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας.Έπειτα ρίχνουμε ένα -ένα τα αβγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
• Συνεχίζουμε ρίχνοντας μέσα στο μπολ πρώτα το σιμιγδάλι και μετά το αλεύρι, το μπέικιν, την σοκολάτα και την βανίλια. Προσθέτουμε λίγο φυτικό γάλα προκείμενου η ζύμη να μην είναι πολύ σφιχτή.
• Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί μας.
• Ψήνουμε στον φούρνο για 40 λεπτά .
• Όταν η σοκολατόπιτα ψηθεί αφαιρούμε από τον φούρνο και τσεκάρουμε με ένα μαχαίρι για να είμαστε σίγουροι ότι είναι έτοιμη. Κάνουμε μαχαιριές ώστε να πάει το σιρόπι που θα ρίξουμε παντού.
• Σιροπιάζουμε τη ζεστή σοκολατόπιτα μας με το κρύο σιρόπι, ρίχνοντας το με μία κουτάλα σιγά σιγά.
• Αφήνουμε για 3-5 ώρες μέχρι να ρουφήξει όλο το σιρόπι.
Για τη γκανάζ
• Σε ένα μπρίκι βάζουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και την κρέμα γάλακτος.
• Τοποθετούμε το μπρίκι μέσα σε ένα κατσαρολάκι στο οποίο έχουμε βάλει νερό και το ζεσταίνουμε στο μάτι της κουζίνας μέχρι η κουβερτούρα να λιώσει. Με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
• Όταν κρυώσει αρκετά η σοκολατόπιτα με το σιρόπι περιχύνουμε τη γκανάζ και έπειτα αν επιθυμούμε, λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα και κάνουμε κάποιο σχέδιο πάνω στην γκανάζ.
• Αφήνουμε να δέσει για 3 ώρες ακόμη και μετά καλή μας όρεξη!!!

* Δεν βάζουμε την κουβερτούρα στο σιρόπι από την αρχή, γιατί το σιρόπι θα φουσκώσει και θα χυθεί.
* Στην περίπτωση που βάλετε 2 αβγά, θα χρειαστείτε περισσότερο φυτικό γάλα στην ζύμη.
* Κάθε μισή ώρα περίπου καλό είναι να τρυπάμε την σοκολατόπιτα ώστε το σιρόπι να μπορέσει να πάει μέχρι κάτω.

Καλλιόπη Ζουνίδου /Σύμβουλος Διατροφής-Ολιστική Διατροφολόγος

0

ΠΑΝΩ

X