Καθημερινά προστίθενται καινούργια προϊόντα
Καθημερινά προστίθενται καινούργια προϊόντα
Πόριτζ Βρώμης (Porridge)
0
Πόριτζ-Βρώμης-Porridge

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας!

Παρακάτω θα βρείτε συνταγή για πόριτζ βρώμης, ένα απ’ τα πιο νόστιμα και υγιεινά πρωινά, που θα σας δώσει ενέργεια.

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά

Χρόνος αναμονής: 10 λεπτά ζεστό ή 4 ώρες κρύο

Μερίδες: 2

Πόριτζ Βρώμης – Υλικά Συνταγής

Πόριτζ Βρώμης – Εκτέλεση Συνταγής

  • Τοποθετούμε σ’ ένα σκεύος τις νιφάδες βρώμης με το αλάτι, το γάλα και το βάζουμε να βράσει. Η γενικότερη αναλογία νιφάδων βρώμης προς γάλα πρέπει να είναι 1:3.
  • Αφού αρχίσει να κοχλάζει το μείγμα, το αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά μέχρι να χυλώσει και να μην διακρίνονται οι νιφάδες. Θα πρέπει δηλαδή να δημιουργηθεί ένας ομοιογενής και παχύρευστος χυλός.
  • Αυτή είναι η βασική συνταγή. Αν το προτιμούμε σκέτο, το αποσύρουμε απ’ την φωτιά, το αδειάζουμε σε δύο μπολάκια κι είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε.
  • Εναλλακτικά, προτού το αποσύρουμε απ’ την φωτιά, μπορούμε να προσθέσουμε κανέλα, μοσχοκάρυδο και μέλι. Αφού πάρει μία τελευταία βράση, απομακρύνουμε το πόριτζ από την φωτιά. Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο γάλα ακόμα αν το προτιμούμε περισσότερο λεπτόρρευστο.
  • Μεταφέρουμε το πόριτζ σε δύο μπολάκια και ρίχνουμε από πάνω τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς μαζί με λίγη κανέλα για γαρνιτούρα.
  • Σερβίρουμε το πόριτζ ζεστό ή το διατηρούμε, αφού κρυώσει, στο ψυγείο και το τρώμε αργότερα ως δροσερή κρέμα.

Καλή σας απόλαυση!

0

ΠΑΝΩ

X