Καθημερινά προστίθενται καινούργια προϊόντα
Καθημερινά προστίθενται καινούργια προϊόντα
Κόκκινο ρύζι με σταφίδες & κουκουνάρι
0
Κόκκινο-ρύζι-με-σταφίδες-κουκουνάρι

Έχετε δοκιμάσει κόκκινο ρύζι;

Παρακάτω θα βρείτε μια ξεχωριστή συνταγή για το γιορτινό σας τραπέζι! Το κόκκινο ρύζι συνοδεύσει τέλεια το κρέας, το τοφού ή το κεμπάπ σόγιας.

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά

Χρόνος αναμονής: 45 λεπτά

Μερίδες: 3-4

Κόκκινο ρύζι με σταφίδες & κουκουνάρι – Υλικά Συνταγής

  • 200 γρ. κόκκινο ρύζι Βιοαγρός
  • 100 γρ. ρύζι καστανό γιασμίν
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. λάδι καρύδας Βιοαγρός
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 1-2 μέτρια μανιτάρια χοντροκομμένα
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό μέτρια κομμένο ή κάποιο άλλο αντίστοιχο μυρωδικό
  • 2 κ.σ. σταφίδες μαύρες
  • 2-3 κ.σ. κουκουνάρι
  • 2 καρότα λεπτοκομμένα (όχι τριμμένα)
  • 1 κουταλιά κουρκουμά σε σκόνη
  • αλάτι ακατέργαστο
  • πιπέρι
  • σπόρους κάνναβης

Κόκκινο ρύζι με σταφίδες & κουκουνάρι – Εκτέλεση Συνταγής

  • Σοτάρουμε στο λάδι καρύδας, το κρεμμύδι, τα καρότα και τα μανιτάρια.
  • Μόλις τα μανιτάρια στεγνώσουν, προσθέτουμε το κουκουνάρι και τις σταφίδες και αναδεύουμε 2-3 φορές. Έπειτα, αποσύρουμε απ’ το μάτι.
  • Βράζουμε το ρύζι σ’ άλλη κατσαρόλα. Μόλις μαλακώσει, αποσύρουμε απ’ τη φωτιά το ρύζι και το στραγγίζουμε.
  • Προσθέτουμε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και έπειτα το ρύζι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με βαμβακερή πετσέτα, ώστε το ρύζι να στεγνώσει και να γίνει σπυρωτό.
  • Μόλις ετοιμαστεί το ρύζι, το βάζουμε σε μια σουπιέρα μαζί με το μείγμα με τα μανιτάρια και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τους σπόρους κάνναβης. Ανακατεύουμε μ’ απαλές κινήσεις και σερβίρουμε.

Καλή σας απόλαυση!

0

ΠΑΝΩ

X