Έχετε δοκιμάσει κόκκινο ρύζι;
Παρακάτω θα βρείτε μια ξεχωριστή συνταγή για το γιορτινό σας τραπέζι! Το κόκκινο ρύζι συνοδεύσει τέλεια το κρέας, το τοφού ή το κεμπάπ σόγιας.
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 45 λεπτά
Μερίδες: 3-4
Κόκκινο ρύζι με σταφίδες & κουκουνάρι – Υλικά Συνταγής
- 200 γρ. κόκκινο ρύζι Βιοαγρός
- 100 γρ. ρύζι καστανό γιασμίν
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. λάδι καρύδας Βιοαγρός
- 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 1-2 μέτρια μανιτάρια χοντροκομμένα
- 1 φλιτζάνι μαϊντανό μέτρια κομμένο ή κάποιο άλλο αντίστοιχο μυρωδικό
- 2 κ.σ. σταφίδες μαύρες
- 2-3 κ.σ. κουκουνάρι
- 2 καρότα λεπτοκομμένα (όχι τριμμένα)
- 1 κουταλιά κουρκουμά σε σκόνη
- αλάτι ακατέργαστο
- πιπέρι
- σπόρους κάνναβης
Κόκκινο ρύζι με σταφίδες & κουκουνάρι – Εκτέλεση Συνταγής
- Σοτάρουμε στο λάδι καρύδας, το κρεμμύδι, τα καρότα και τα μανιτάρια.
- Μόλις τα μανιτάρια στεγνώσουν, προσθέτουμε το κουκουνάρι και τις σταφίδες και αναδεύουμε 2-3 φορές. Έπειτα, αποσύρουμε απ’ το μάτι.
- Βράζουμε το ρύζι σ’ άλλη κατσαρόλα. Μόλις μαλακώσει, αποσύρουμε απ’ τη φωτιά το ρύζι και το στραγγίζουμε.
- Προσθέτουμε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και έπειτα το ρύζι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με βαμβακερή πετσέτα, ώστε το ρύζι να στεγνώσει και να γίνει σπυρωτό.
- Μόλις ετοιμαστεί το ρύζι, το βάζουμε σε μια σουπιέρα μαζί με το μείγμα με τα μανιτάρια και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τους σπόρους κάνναβης. Ανακατεύουμε μ’ απαλές κινήσεις και σερβίρουμε.