Αγαπάτε τις ασιατικές γεύσεις; Μαγειρέψτε λαχταριστά noodle με γαρίδες και ταξιδέψτε γευστικά στην Ασία!
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά
Μερίδες: 2
Noodle με γαρίδες – Υλικά συνταγής
- 250 γρ. noodle καστανού ρυζιού με wakame King Soba
- 200 γρ. μπρόκολο
- 1 κ.σ. λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 5 γρ. τζίντζερ
- 1 σκ. Σκόρδο ή 1 κ.γ. σκόρδο γκρανουλέ
- 1 κ.γ. κοφτή μουστάρδα
- 200 γρ. γαρίδες, Νο1, καθαρισμένες
- 30 γρ. σάλτσα σόγιας ταμάρι χ/γ
- 200 ml κρέμα γάλακτος βιολογική σόγιας
Noodle με γαρίδες – Εκτέλεση συνταγής
- Βράζουμε τα noodle για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε κατσαρόλα με βραστό νερό βάζουμε το μπρόκολο και βράζουμε για 5-6 λεπτά. Το σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε ένα γουοκ σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε 1 κ.σ. λάδι, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το τζίντζερ και το σκόρδο ψιλοκομμένα και σοτάρουμε.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
- Βάζουμε τη μουστάρδα, την κρέμα γάλακτος με τη σάλτσα σόγιας και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το μπρόκολο, τα noodle και ανακατεύουμε 1-2 λεπτά.
- Σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε βάζοντας προαιρετικά 1 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα αμυγδάλου.