Καθημερινά προστίθενται καινούργια προϊόντα
Καθημερινά προστίθενται καινούργια προϊόντα
Κοτόπουλο με αμύγδαλα, σαφράν και φαγόπυρο
0
Κοτόπουλο με αμύγδαλα, σαφράν και φαγόπυρο

Αν σκέφτεστε τι δώρο να κάνετε στη μαμά που γιορτάζει, μια ωραία έκπληξη είναι να της ετοιμάσετε ένα ξεχωριστό γεύμα.

Δείτε παρακάτω την πρότασή μας.

Υλικά για 4 άτομα

Κοτόπουλο με αμύγδαλα, σαφράν και φαγόπυρο – Υλικά συνταγής

Για τη μαρινάδα

  • 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 στίγματα σαφράν
  • αλάτι, πιπέρι

Κοτόπουλο με αμύγδαλα, σαφράν και φαγόπυρο – Εκτέλεση συνταγής

  • Βάζουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε μπολ, προσθέτουμε τα υλικά της μαρινάδας κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μπολ σκεπασμένο στο ψυγείο για μια ώρα.
  • Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου και τα σοτάρουμε με 1-2 κουταλιές λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για μισή ώρα.
  • Σε ξεχωριστό τηγάνι σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά, με το υπόλοιπο λάδι, τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε τα αμύγδαλα. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι τα κρεμμύδια να αποκτήσουν χρώμα.
  • Βάζουμε το ζωμό του κοτόπουλου ή το νερό σε κατσαρόλα να πάρει βράση και το φαγόπυρο σε ένα μπολ.
  • Ρίχνουμε καυτό το ζωμό στο φαγόπυρο, αλατίουμε κι ανακατεύουμε.
  • Σκεπάζουμε το μπολ με πετσέτα βαμβακερή κι αφήνουμε να απορροφήσει το ζωμό και να φουσκώσει. Έπειτα, αφρατεύουμε το φαγόπυρο, ανακατεύοντας με πιρούνι.
  • Σερβίρουμε το φαγόπυρο σε πιατέλα, από πάνω βάζουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου κι από πάνω τα σοταρισμένα κρεμμύδια και τα αμύγδαλα.

Καλή σας απόλαυση!

0

ΠΑΝΩ

X