Καθημερινά προστίθενται καινούργια προϊόντα
Καθημερινά προστίθενται καινούργια προϊόντα
Βασιλόπιτα με αλεύρι ντίνκελ λευκό
0
Βασιλόπιτα με αλεύρι ντίνκελ λευκό

Πλησιάζει η ώρα της Πρωτοχρονιάς και της βασιλόπιτας!

Ετοιμάσαμε μια συνταγή για νόστιμη βασιλόπιτα με αλεύρι ντίνκελ.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος αναμονής: 65 λεπτά

Μερίδες: 10

Βασιλόπιτα με αλεύρι ντίνκελ λευκό – Υλικά Συνταγής

Βασιλόπιτα με αλεύρι ντίνκελ λευκό – Εκτέλεση Συνταγής

  • Κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι με το baking powder.
  • Χτυπάμε το βούτυρο με τη χρυσή βιολογική ζάχαρη, μέχρι το μείγμα ν’ ασπρίσει και ν’ αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους των αυγών και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το ξύσμα, το κακουλέ, το μαχλέπι, τη βανίλια, το φυτικό ρόφημα και το κονιάκ.
  • Σ’ ένα μπολ βάζουμε τα ασπράδια με το αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
  • Ρίχνουμε στο μίγμα των κρόκων εναλλάξ το αλεύρι με τη μαρέγκα, διπλώνοντας απαλά με μια σπάτουλα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα χοντροκομμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Αλείφουμε με λίγο βούτυρο ένα ταψί Νο 30 και στρώνουμε μέσα αντικολλητικό χαρτί.
  • Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί και χτυπάμε ελαφρά να φύγει ο αέρας.
  • Προσθέτουμε το φλουρί για τη βασιλόπιτα και πασπαλίζουμε τη βασιλόπιτα με φιλέ αμυγδάλου.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα στους 180°C για περίπου 55 λεπτά.
  • Αφού ψηθεί αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά στο ταψί και την αναποδογυρίζουμε σε σχάρα, για να κρυώσει.
  • Αν θέλουμε, κοσκινίζουμε το πάνω μέρος με βιολογική ζάχαρη άχνη.

Καλή σας απόλαυση!

0

ΠΑΝΩ

X