Πλησιάζει η ώρα της Πρωτοχρονιάς και της βασιλόπιτας!
Ετοιμάσαμε μια συνταγή για νόστιμη βασιλόπιτα με αλεύρι ντίνκελ.
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 65 λεπτά
Μερίδες: 10
Βασιλόπιτα με αλεύρι ντίνκελ λευκό – Υλικά Συνταγής
- 650 γρ. βιολογικό αλεύρι ντίνκελ λευκό Βιοαγρός
- 250 γρ. φρέσκο βούτυρο
- 2 φλυτζ, βιολογική ζάχαρη χρυσή Βιοαγρός
- 4 αυγά
- 1 ½ φλυτζ. βιολογικό ρόφημα αμυγδάλου ή σόγιας ή βανίλιας The Bridge
- 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
- 1/2 φλυτζ. κονιάκ
- 1 βανίλια
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 3 κ.γ. μαχλέπι κοπανισμένο
- 2 κ.γ. κακουλέ κοπανισμένο
- 1 κ.γ. ακατέργαστο ψιλό αλάτι
- 1 φλυτζ. αμύγδαλα καβουρδισμένα χοντροκομμένα
Βασιλόπιτα με αλεύρι ντίνκελ λευκό – Εκτέλεση Συνταγής
- Κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι με το baking powder.
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη χρυσή βιολογική ζάχαρη, μέχρι το μείγμα ν’ ασπρίσει και ν’ αφρατέψει.
- Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους των αυγών και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το ξύσμα, το κακουλέ, το μαχλέπι, τη βανίλια, το φυτικό ρόφημα και το κονιάκ.
- Σ’ ένα μπολ βάζουμε τα ασπράδια με το αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
- Ρίχνουμε στο μίγμα των κρόκων εναλλάξ το αλεύρι με τη μαρέγκα, διπλώνοντας απαλά με μια σπάτουλα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα χοντροκομμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Αλείφουμε με λίγο βούτυρο ένα ταψί Νο 30 και στρώνουμε μέσα αντικολλητικό χαρτί.
- Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί και χτυπάμε ελαφρά να φύγει ο αέρας.
- Προσθέτουμε το φλουρί για τη βασιλόπιτα και πασπαλίζουμε τη βασιλόπιτα με φιλέ αμυγδάλου.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα στους 180°C για περίπου 55 λεπτά.
- Αφού ψηθεί αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά στο ταψί και την αναποδογυρίζουμε σε σχάρα, για να κρυώσει.
- Αν θέλουμε, κοσκινίζουμε το πάνω μέρος με βιολογική ζάχαρη άχνη.