Σας αρέσουν οι συνταγές με τυριά; Τότε, θα λατρέψετε την παρακάτω συνταγή με κεφαλοτύρι, μανούρι και κασέρι.
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ½ ώρα
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά
Μερίδες: 5-8
Ρολάκια από αλεύρι ντίνκελ με κεφαλοτύρι και μανούρι – Υλικά συνταγής
- 400 γρ. πλήρες βιολογικό γιαούρτι πρόβειο ή κατσικίσιο ΜΕΝΟΙΚΙΟ
- 500 γρ. αλεύρι ντίνκελ λευκό
- 150 γρ. βούτυρο ΜΕΝΟΙΚΙΟ σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.γ. αλάτι ακατέργαστο
- 100 γρ. κασέρι
- 100 γρ. κεφαλοτύρι ΜΕΝΟΙΚΙΟ
- 100 γρ. βιολογικό μανούρι Παπαμαρίνου
- 50 ml εξαιρ. παρθένο ελαιόλαδο
- 2 φέτες τριμμένες βραστή ή καπνιστή γαλοπούλα Meat Me
- 1 αυγό
Ρολάκια από αλεύρι ντίνκελ με κεφαλοτύρι και μανούρι – Εκτέλεση συνταγής
- Τοποθετούμε σε μια λεκάνη το αλεύρι ντίνκελ, το βούτυρο, το γιαούρτι και το αλάτι και ζυμώνουμε πολύ καλά. Η ζύμη θα πρέπει να ξεκολλάει απ’ τα χέρια μας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε αλεύρι.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε μια ώρα να «ξεκουραστεί». Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε τα τριμμένα τυριά με το γιαούρτι, τη γαλοπούλα, το ελαιόλαδο, πιπέρι και αλάτι.
- Μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε με τον πλάστη δύο τετράγωνα κομμάτια.
- Βάζουμε το μείγμα με τα τυριά στη μία άκρη αφήνοντας τις άκρες και τα πλαϊνά κενά. Έπειτα, κλείνουμε το πρώτο ρολό και μ’ ένα πινέλο το αλείφουμε με το αυγό.
- Επαναλαμβάνουμε και με το δεύτερο κομμάτι ζύμης.
- Τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά. Αφού κρυώσουν, τα κόβουμε σε πιο μικρά ρολάκια.