Καθημερινά προστίθενται καινούργια προϊόντα
Καθημερινά προστίθενται καινούργια προϊόντα
Κέικ ή τούρτα με μάρτζιπαν χωρίς γλουτένη
0
Κέικ ή τούρτα με μάρτζιπαν χωρίς γλουτένη

Χρόνος παρασκευής: 12 – 15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 25 – 30 λεπτά

Μερίδες: 12

Κέικ ή τούρτα χωρίς γλουτένη – Υλικά συνταγής

*Αν κάνετε τη συνταγή για τούρτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μάρτζιπαν αντί για ζαχαρόπαστα.

Χρόνος παρασκευής: 12 λεπτά

Μάρτζιπαν – Υλικά συνταγής

Κέικ ή τούρτα χωρίς γλουτένη – Εκτέλεση συνταγής

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 °C βαθμούς.
  • Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σ’ ένα μπολ βάζουμε τα αβγά με το βούτυρο, το λικέρ και το νερό και αναδεύουμε με αβγοδάρτη, έπειτα προσθέτουμε την ζάχαρη, το έλαιο, το μπέικεν, την κόμμι και το αλάτι.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα άλευρα και τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να ενωθούν όλα.
  • Βάζουμε στο σκεύος μας λαδωμένη λαδόκολλα και ισιώνουμε την ζύμη ελαφρώς.
  • Ψήνουμε σε μεσαία σχάρα για 25-30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο. Όταν δούμε ότι πήρε χρώμα, δοκιμάζουμε μ’ ένα μαχαίρι για να ελέγξουμε αν έχει ψηθεί εσωτερικά.

Μάρτζιπαν – Εκτέλεση συνταγής

  • Χτυπάμε ελαφρά με αβγοδάρτη το ασπράδι με την άχνη.
  • Προσθέτουμε το έλαιο και μετά το αλεύρι αμυγδάλου.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια μάζα σαν πλαστελίνη.
  • Τυλίγουμε σε λαδόκολλα και τοποθετούμε το μάρτζιπαν στο ψυγείο. Όσο μένει, τόσο καλύτερο γίνεται.
  • Χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια το μάρτζιπαν και το πλάθουμε με το χρώμα ζαχαροπλαστικής που θέλουμε.
  • Ανοίγουμε το μάρτζιπαν ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες, και μπορούμε είτε να καλύψουμε ολόκληρο το κέικ είτε να κόψουμε σχήματα.

Στις παραπάνω συνταγές μπορείτε να αντικαταστήσετε την ζάχαρη με βιολογική στέβια 1:2, είτε με ξυλιτόλη είτε ερυθριτόλη!

Καλή σας απόλαυση!

0

ΠΑΝΩ

X