Καθημερινά προστίθενται καινούργια προϊόντα
Καθημερινά προστίθενται καινούργια προϊόντα
Φασολάκια στρόγγυλα με κάρυ και αμύγδαλα
0
Φασολάκια-στρόγγυλα-με-κάρυ-και-αμύγδαλα

Τα φασολάκια είναι ένα απ’ τα αγαπημένα λαδερά φαγητά!

Παρακάτω θα βρείτε μια εύκολη συνταγή για να τα απολαύσετε.

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά
Μερίδες: 3 – 4

Φασολάκια στρόγγυλα με κάρυ και αμύγδαλα – Υλικά Συνταγής

• 600 γρ. φασολάκια στρογγυλά
• 1 μικρό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
• 1 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο στον ψιλό τρίφτη ή 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
• 1/2 κουτ. κάρυ, σε σκόνη
• 1 γεμάτη κουτ. σούπας αμύγδαλα φιλέ
• 1 μικρή πιπερίτσα τσίλι, φρέσκια ή ξερή, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
• 50 ml ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
• 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
Αλάτι Ιμαλάΐων

Φασολάκια στρόγγυλα με κάρυ και αμύγδαλα – Εκτέλεση Συνταγής

• Βράζουμε τα φασολάκια σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για περίπου 4-5 λεπτά. Δεν πρέπει να παραμαλακώσουν.
• Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
• Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι ή σε ένα γουόκ ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το τσίλι (αν βάλουμε) για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι και να βγάλουν τα αρώματά τους τα μπαχαρικά.
• Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα αμύγδαλα φιλέ, τα στραγγισμένα φασολάκια, αλατίζουμε κατά βούληση και ανακατεύουμε ζωηρά για 6 – 7 λεπτά.

Καλή σας απόλαυση!

0

ΠΑΝΩ

X