Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 10 ώρες
Μερίδες: 4 μερίδες
Σπιτικό παγωτό με γεύση μπανάνα & πραλίνα φουντουκιού – Υλικά συνταγής
- 3 μεγάλες βιολογικές μπανάνες (ώριμες, αλλά όχι υπερβολικά μαυρισμένες)
- 250 γρ. βιολογικό επάλειμμα με σοκολάτα και φουντούκι Nusco Bio
- 500 ml κρέμα γάλακτος καρύδας ή αμυγδάλου
- 60 γρ. ίνες κακάο Βιοαγρός
- 1 κ.σ. λικέρ της επιλογής σας
- 1 κ.γ. κόμμι ξανθάνης ή κόμμι γκουάρ
Σπιτικό παγωτό με γεύση μπανάνα & πραλίνα φουντουκιού – Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζουμε τις μπανάνες, τις κόβουμε σε ροδέλες και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με το επάλειμμα Nusco Bio και τις ίνες κακάο.
- Προσθέτουμε το κόμμι, το λικέρ και σταδιακά την κρέμα γάλακτος, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
- Μόλις σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα, το μεταφέρουμε σε μπολ και το σκεπάζουμε με μία μεμβράνη.
- Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για 4-5 ώρες μέχρι να κρυώσει καλά το μείγμα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
- Μόλις κρυώσει το μείγμα, το μεταφέρουμε σε κατάλληλο σκεύος και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.
- Μετά από 1 ½ ώρα, το βγάζουμε κι ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μετά από 2 ώρες και μετά από 1 ώρα.
- Συνολικά, μπορεί να χρειαστεί να ανακατέψουμε το παγωτό μέχρι και 4 φορές αν δεν έχει παγώσει ήδη. Αυτό το κάνουμε για να αφρατέψει το παγωτό και να έχει κρεμώδη υφή.
- Σερβίρουμε το παγωτό σκέτο ή μαζί με κέικ σοκολάτας.