Τα φασολάκια είναι ίσως το πιο εύκολο σπιτικό και καθημερινό φαγητό. Δείτε στην παρακάτω συνταγή πως συνδυάζονται τέλεια με κεχρί και ταχίνι.
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Μερίδες: 4
Φασολάκια με κεχρί και ταχίνι – Υλικά συνταγής
- 1 κιλό φασολάκια στρογγυλά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
- 150ml λευκό κρασί
- 1 κ.σ. μουστάρδα χωρίς γλουτένη
- 2 κ.σ. ταχίνι ολικής
- 2 κ.σ. σουσάμι
- 3-4 κ.σ. μαϊντανός και άνηθος ψιλοκομμένος
- Αλάτι Ιμαλαΐων, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 3 φλιτζανάκια κεχρί
Φασολάκια με κεχρί και ταχίνι – Εκτέλεση συνταγής
- Ζεσταίνουμε και σοτάρουμε ελαφρά στο λάδι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε τα φασολάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
- Σβήνουμε με το κρασί, μέσα στο οποίο έχουμε πρώτα διαλύσει τη μουστάρδα.
- Ανακατεύουμε και προσθέτουμε 1½ φλιτζάνι νερό, το αλάτι και το πιπέρι.
- Προσθέτουμε το κεχρί και συμπληρώνουμε σε νερό.
- Αφήνουμε τα φασολάκια με το κεχρί να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά.
- Στο τέλος προσθέτουμε το ταχίνι, το σουσάμι, τον μαϊντανό και τον άνηθο και ανακατεύουμε. Τα σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο χλιαρά ή ζεστά.