Αν σκέφτεστε τι δώρο να κάνετε στη μαμά που γιορτάζει, μια ωραία έκπληξη είναι να της ετοιμάσετε ένα ξεχωριστό γεύμα.
Δείτε παρακάτω την πρότασή μας.
Υλικά για 4 άτομα
Κοτόπουλο με αμύγδαλα, σαφράν και φαγόπυρο – Υλικά συνταγής
- 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
- 200γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
- 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2-3 κουτ. σούπας λάδι καρύδας
- 300γρ. φαγόπυρο
- 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου, εναλλακτικά νερό
- αλάτι, πιπέρι
Για τη μαρινάδα
Κοτόπουλο με αμύγδαλα, σαφράν και φαγόπυρο – Εκτέλεση συνταγής
- Βάζουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε μπολ, προσθέτουμε τα υλικά της μαρινάδας κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μπολ σκεπασμένο στο ψυγείο για μια ώρα.
- Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου και τα σοτάρουμε με 1-2 κουταλιές λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για μισή ώρα.
- Σε ξεχωριστό τηγάνι σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά, με το υπόλοιπο λάδι, τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε τα αμύγδαλα. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι τα κρεμμύδια να αποκτήσουν χρώμα.
- Βάζουμε το ζωμό του κοτόπουλου ή το νερό σε κατσαρόλα να πάρει βράση και το φαγόπυρο σε ένα μπολ.
- Ρίχνουμε καυτό το ζωμό στο φαγόπυρο, αλατίουμε κι ανακατεύουμε.
- Σκεπάζουμε το μπολ με πετσέτα βαμβακερή κι αφήνουμε να απορροφήσει το ζωμό και να φουσκώσει. Έπειτα, αφρατεύουμε το φαγόπυρο, ανακατεύοντας με πιρούνι.
- Σερβίρουμε το φαγόπυρο σε πιατέλα, από πάνω βάζουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου κι από πάνω τα σοταρισμένα κρεμμύδια και τα αμύγδαλα.