Καθημερινά προστίθενται καινούργια προϊόντα
Καθημερινά προστίθενται καινούργια προϊόντα
Μελομακάρονα με αλεύρι ζέας και σιμιγδάλι από ρύζι ή φαγόπυρο
0
Μελομακάρονα με αλεύρι ζέας και σιμιγδάλι από ρύζι ή φαγόπυρο

Χρόνος Εκτέλεσης 15′ Χρόνος Ψησίματος 30′ Μερίδες  40

Συστατικά

Για το σιρόπι

250 γρ. νερό

400 γρ. ζάχαρη χρυσή ή καστανή βιολογική

75 γρ. μέλι

1,5 στικ κανέλα

2 γαρίφαλα

0,5 πορτοκάλι, κομμένο στη μέση

1ο Μείγμα υγρό  

200 γρ. χυμό πορτοκαλιού

200 γρ. σησαμέλαιο

90 γρ. ελαιόλαδο

25 γρ. ζάχαρη άχνη βιολογική

1/2 κ.γ. γαρίφαλο

1-2 κ.γ. κανέλα

1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο

2  κ.γ. μπέικεν χωρίς γλουτένη

ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι βιολογικό( προσοχή τα απλά πορτοκάλια έχουν φάρμακο στην φλούδα)

2ο Μείγμα  στερεό

500γρμ αλεύρι ζέας

100 γρ. σιμιγδάλι ρυζιού ή φαγόπυρου

Για το σερβίρισμα

καρύδια

 

Εκτέλεση

Για το σιρόπι

Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από το μέλι, να βράσουν.

Το σιρόπι το ξεκινάμε  3-4 ώρες πριν αρχίσουμε να φτιάχνουμε τα μελομακάρονα για να προλάβει να έχει κρυώσει όταν βγουν τα μελομακάρονά μας από τον φούρνο.                              Μόλις το σιρόπι πάρει μία βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Για τα μελομακάρονα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα ή στις αντιστάσεις εάν δεν υπάρχει αέρας. Τοποθετούμε όλα τα υλικά του 1ου  μείγματος  σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα καλό σύρμα. Σε δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά του 2ου μείγματος. Προσθέτουμε το μείγμα με τα υγρά συστατικά στο μείγμα με τα στερεά και ανακατεύουμε πολύ απαλά με τα χέρια, για πολύ λίγο (περίπου 10 δευτερόλεπτα) για να μην κόψει το μείγμα. Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε ομοιόμορφο σχήμα (30 γρ. το κάθε ένα) και ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν ωραίο χρώμα.  Μόλις είναι έτοιμα, ρίχνουμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 10-15 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα πασπαλίζουμε με καρύδια.

Προσοχή!!!! Η ζύμη για τα μελομακάρονα δεν θέλει πολύ δούλεμα γιατί θα βγει το λάδι και δεν θα είναι τραγανά ύστερα!

0

ΠΑΝΩ

X