Καθημερινά προστίθενται καινούργια προϊόντα
Καθημερινά προστίθενται καινούργια προϊόντα
Κουραμπιέδες με αλεύρι ντίνκελ
0
Κουραμπιέδες-με-αλεύρι-ντίνκελ

Χρόνος εκτέλεσης: 20 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 35 λεπτά

Μερίδες: 70 τεμάχια

Συστατικά για συνταγή κουραμπιέδων

Για το άχνισμα

  • 700 γραμ. άχνη ζάχαρη bio

Προσοχή! Τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Εκτέλεση συνταγής για κουραμπιέδες

  • Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ταψί αραιά και τα ψήνουμε για 10′, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 ºC στον αέρα μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
  • Χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα αφού κρυώσουν και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι.

Για τη ζύμη

  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και την άχνη.
  • Με το  σύρμα τα χτυπάμε για 1’ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν.
  • Δυναμώνουμε σταδιακά σε δυνατή ταχύτητα και χτυπάμε βούτυρο και ζάχαρη για 10′ μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν μια αφράτη λευκή κρέμα.
  • Ενδιάμεσα στο χτύπημα σταματάμε το μίξερ και σκάβουμε τον κάδο και τα τοιχώματα με μαλακή σπάτουλα.
  • Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους.
  • Προσθέτουμε και το ολόκληρο αυγό.
  • Χτυπάμε το μίγμα μέχρι να ενσωματωθεί το αυγό και να μη φαίνεται για 1-2΄.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, την βανίλια και 2 γεμάτες κ.σ. από το αλεύρι.
  • Διαλύουμε το μπέικεν στο κονιάκ και τα ρίχνουμε μαζί στη ζύμη του κουραμπιέ.
  • Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα. Εναλλάξ, προσθέτουμε στη ζύμη το χοντροκομμένο αμύγδαλο και το κοσκινισμένο αλεύρι. Αλεύρι θα βάλουμε όσο πάρει. Μπορεί να μην χρειαστεί όλο το αλεύρι στο μίγμα. Κρατάμε όμως 2 κουταλιές σούπας αλεύρι για να τελειώσουμε το ζύμωμα στο χέρι, ζυμώνοντας απαλά και κοσκινίζοντας το τελευταίο αλεύρι ώστε να πάρει ακριβώς την ποσότητα που χρειάζεται ο κουραμπιές. Η ζύμη του κουραμπιέ πρέπει να είναι σαν μαλακή πλαστελίνη.
  • Πριν πλάσουμε τους κουραμπιέδες προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 ºC στον αέρα.
  • Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης 30-40 γραμ και πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε στρόγγυλο σχήμα.

Ψήσιμο κουραμπιέδων

  • Αραδιάζουμε τους κουραμπιέδες αραιά μεταξύ τους, σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  • Τους ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 ºC στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 35’ μέχρι να σκάσουν από πάνω και να ροδίσουν καλά.
  • Ψήνουμε ένα ένα ταψί με κουραμπιέδες.
  • Τους αφήνουμε για 5′ να κρυώσουν ελαφρά, για να μην τραβήξει υγρασία το άχνισμα.

Άχνισμα κουραμπιέδων

  • Σταδιακά λίγο – λίγο κοσκινίζουμε μπόλικη άχνη σε ένα ταψί.
  • Ακουμπάμε επάνω τους κουραμπιέδες όσο ακόμα είναι ζεστοί αλλά όχι καυτοί.
  • Τους πασπαλίζουμε ξανά με μπόλικη άχνη.
  • Τους αφήνουμε να κρυώσουν καλά, δεν τους μετακινούμε όσο είναι ζεστοί γιατί θα διαλυθούν.
  • Τέλος τους βάζουμε σε πιατέλα σε σειρά και πασπαλίζουμε ξανά με άχνη ζάχαρη.

Προσοχή!

  • Το βούτυρο και τα αυγά, πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Τα αμύγδαλα πρέπει να είναι κρύα και χοντροκομμένα, αν τα βάλετε στο μπλέντερ και γίνουν σκόνη θα σφίξει η ζύμη του κουραμπιέ.
  • Το αλεύρι δεν πρέπει να το παραζυμώσετε, γιατί θα βγουν σκληροί οι κουραμπιέδες και θα τρίβονται όταν τους πλάθετε. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί σκεπασμένη περίπου 20 λεπτά. Έτσι θα πλάθονται πιο εύκολα.
0

ΠΑΝΩ

X