Χρόνος ψησίματος: 60 λεπτά
Μερίδες: 4
Συστατικά για συνταγή σπανακόρυζο
- 1 κιλό σπανάκι πλυμένο φρέσκο ή κατεψυγμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. κινόα
- 3 κ.σ. καστανό ρύζι
- 5-6 κλαράκια άνηθος ψιλοκομμένος
- 1κ.σ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής για σπανακόρυζο
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ρύζι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς, περίπου 25 λεπτά, έπειτα προσθέτουμε την κινόα και συμπληρώνουμε με 1 φλυτζάνι νερό, σκεπάζουμε και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει η κινόα.
- Μόλις η κινόα είναι έτοιμη προσθέτουμε το σπανάκι, το αλατοπίπερο και τον άνηθο.
- Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με ½ φλιτζάνι νερό και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
- Τέλος σερβίρουμε με 1 κ.σ. λάδι για κάθε πιάτο.