Χρόνος εκτέλεσης: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 10 λεπτά
Μερίδες: 6
Συστατικά για συνταγή σούπας ζεστής σοκολάτας
- 800ml κρέμα γάλακτος αμυγδάλου ή σόγιας
- 200ml γάλα σόγιας βανίλια
- 200γρ. βιολογική κρυσταλλική χρυσή ζάχαρη
- 450γρ. κουβερτούρα υγείας
- 60ml λικέρ φουντούκι
- 2 συσκευασίες σοκολατένια κρουτόν (κόκκινες καρδούλες)
- 1 βαζάκι φλέικς φράουλας
Συστατικά για τη σαντιγί
Εκτέλεση συνταγής σούπας ζεστής σοκολάτας
- Ετοιμάζουμε τη σαντιγί, ανακατεύοντας με μίξερ χειρός το βιολογικό ρόφημα αμυγδάλου ή σόγιας με 3 συσκευασίες σαντιγί σκόνη Schlagcreme Biovegan για 5 λεπτά. Βάζουμε τη σαντιγί στο ψυγείο.
- Αναμειγνύουμε σε μία κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος με το γάλα και τη ζάχαρη και τα βάζουμε να βράσουν. Προσοχή! Δεν πρέπει να πάρουν βράση.
- Ρίχνουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε στο μπολ το καυτό μείγμα της κρέμας με το γάλα και περιμένουμε ένα λεπτό.
- Με αργές κινήσεις ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτουμε το λικέρ και ανακατεύουμε.
- Αν θέλουμε τη σούπα μας πιο πηκτή, βάζουμε 2 κ.σ. αλεύρι ρυζιού σε 4 κ.σ. ζεστό νερό και το διαλύουμε. Βάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα στην κατσαρόλα και λίγο πριν χοχλάσει, τη δένουμε με το αλεύρι ρυζιού.
- Σερβίρουμε σε πιάτα σούπας και στο κέντρο κάνουμε μια ροζέτα από σαντιγί. Γύρω από τη σαντιγί βάζουμε τα σοκολατένια κρουτόν σε σχήμα καρδιάς και στην κορυφή τα φλέικ φράουλας.