Καθημερινά προστίθενται καινούργια προϊόντα
Καθημερινά προστίθενται καινούργια προϊόντα
Σπιτική λαγάνα με αλεύρι ντίνκελ και αλεύρι κεχριού
0
Σπιτική-λαγάνα-με-αλεύρι-ντίνκελ-και-αλεύρι-κεχριού

Χρονος προετοιμασίας: 30 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά

Τεμάχια: 2

Σπιτική λαγάνα με αλεύρι ντίνκελ και αλεύρι κεχριού – Υλικά συνταγής

Σπιτική λαγάνα με αλεύρι ντίνκελ και αλεύρι κεχριού – Εκτέλεση συνταγής

  • Διαλύουμε σε ένα μικρό μπολ τη μαγιά με λίγη ζάχαρη και λίγο απ’ το χλιαρό νερό.
  • Αφήνουμε το μείγμα για 5 λεπτά να φουσκώσει και να αφρίσει η επιφάνεια.
  • Διαλύουμε το αλάτι στο υπόλοιπο νερό.
  • Κρατάμε 3 κ.σ. απ’ το συνολικό λάδι στην άκρη.
  • Βάζουμε το αλεύρι σε ένα άλλο μπολ, κάνοντας μια λακκούβα στη μέση. Ρίχνουμε την ενεργοποιημένη μαγιά, το χλιαρό νερό, 100 γρ. σουσάμι και το υπόλοιπο λάδι.
  • Ανακατεύουμε τα υλικά με κουτάλα και φτιάχνουμε μια μπάλα.
  • Αλευρώνουμε ή λαδώνουμε τα χέρια μας και ζυμώνουμε για λίγα λεπτά.
  • Ζυμώνουμε με τα χέρια κλεισμένα σε μπουνιά, τραβώντας και διπλώνοντας τη ζύμη ώστε να παίρνει αέρα.
  • Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και εύπλαστη. Όσο πιο πολύ τη δουλεύουμε στον πάγκο, τόσο πιο αφράτη θα γίνει η λαγάνα.
  • Με τα χέρια την τυλίγουμε σε μπάλα με τις ενώσεις προς τα κάτω και την αφήνουμε σε λαδωμένο μπολ, σκεπασμένη στον πάγκο, για 1 ώρα και 30 λεπτά ώστε να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Αφού διπλασιαστεί η ζύμη, την κόβουμε σε 2 ίσα μέρη.
  • Με λαδωμένα τα χέρια, απλώνουμε τη λαγάνα στο ταψί δίνοντάς της το επιθυμητό σχήμα.
  • Με ένα πινέλο αλείφουμε νερό σε όλη την επιφάνεια της λαγάνας.
  • Ρίχνουμε 50 γρ. σουσάμι. Πιέζουμε απαλά με τις παλάμες το σουσάμι να κολλήσει στη λαγάνα. Με τον ίδιο τρόπο, ετοιμάζουμε και τη δεύτερη λαγάνα.
  • Τις σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και τις αφήνουμε για 30-45 λεπτά να φουσκώσουν και πάλι.
  • Τρυπάμε ολόγυρα την επιφάνεια της λαγάνας με βελόνα πλεξίματος ή άλλο μυτερό σουβλί. Το τρύπημα να είναι δυνατό, με τη βελόνα να φτάνει μέχρι κάτω στο ταψί. Ετοιμάζουμε και τις 2 λαγάνες με τον ίδιο τρόπο.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 30 λεπτά.
  • Προς το τέλος του ψησίματος, ψεκάζουμε τις λαγάνες με λίγο νερό για να γυαλίσουν και να γίνουν τραγανές.
  • Τις βγάζουμε απ’ τον φούρνο και τις αφήνουμε σε καθαρή πετσέτα να τραβήξουν την υγρασία τους για να παραμείνουν τραγανές.

Καλή σας απόλαυση!

0

ΠΑΝΩ

X