Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 120 λεπτά
Μερίδες: 4
Αγγουρόσουπα – Υλικά συνταγής
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε κομμάτια (εάν το ωμό κρεμμύδι μας δημιουργεί φούσκωμα, δεν το χρησιμοποιούμε)
- 500 γρ. μικρά αγγουράκια
- 1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο (ξεφλουδισμένο, χωρίς κουκούτσι)
- 400 γρ. βιολογικό γιαούρτι σόγιας Sojade
- 4 κ.σ. βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Bioilis
- 1/3 κ.γ. κύμινο
- 1/3 κ.γ. βασιλικό
- 2-3 κ.σ. χυμό λεμονιού
- αλάτι ακατέργαστο
- άσπρο πιπέρι
Αγγουρόσουπα – Εκτέλεση συνταγής
- Πολτοποιούμε το κρεμμύδι στο μπλέντερ, μεταφέρουμε τον πολτό σε ένα σουρωτήρι με ψιλή σίτα και τον αφήνουμε να στραγγίσει για 10-15 λεπτά. Πετάμε το υγρό και κρατάμε τον πολτό.
- Ξεφλουδίζουμε τα αγγουράκια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τον στραγγισμένο πολτό κρεμμυδιού και δουλεύουμε το μείγμα μας για άλλα 30 δευτερόλεπτα.
- Αφήνουμε στην άκρη από το μείγμα μας ποσότητα ίση με ¾ ενός φλιτζανιού τσαγιού.
- Προσθέτουμε στο μπλέντερ το αβοκάντο, κομμένο σε μέτρια κομμάτια, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το κύμινο και λίγο αλάτι.
- Δουλεύουμε καλά τα υλικά μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο και στη συνέχεια το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ρίχνουμε τα φύλλα βασιλικού στη σούπα και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό και το μείγμα αγγουριού-κρεμμυδιού που είχαμε κρατήσει στην άκρη.
- Προσθέτουμε αλατοπίπερο κι ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι η σούπα να κρυώσει καλά.
- Πριν σερβίρουμε, ελέγχουμε την πυκνότητα της σούπας. Αν θέλουμε, την αραιώνουμε με ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό.