Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 50 λεπτά
Μερίδες: 4
Φασόλια ροβίτσα με σέσκουλα και σέλινο – Υλικά συνταγής
- 500 γρ φασόλια ροβίτσα
- ½ κιλό σέλινα
- 1 κιλό σέσκουλα
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή 1-2 κ.σ. λάδι καρύδας
- ½ κ.γ. κοφτό κύμινο
- αλάτι, πιπέρι
Φασόλια ροβίτσα με σέσκουλα και σέλινο – Εκτέλεση συνταγής
- Βράζουμε τα φασόλια για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και τα σουρώνουμε.
- Πλένουμε τα σέσκουλα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Πλένουμε τα σέλινα και τα κόβουμε σε κομμάτια μήκους 5 εκατοστών.
- Σοτάρουμε στην κατσαρόλα το τριμμένο κρεμμύδι με το λάδι καρύδας ή το ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε τα φασόλια, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα σέσκουλα και τα σέλινα.
- Ανακατεύουμε απαλά και αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να τα σκεπάζει και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά.
- Ανακατεύουμε κι αφήνουμε το φαγητό να δέσει, χωρίς να διαλυθούν τα φασόλια.