Καθημερινά προστίθενται καινούργια προϊόντα
Καθημερινά προστίθενται καινούργια προϊόντα
Μπακαλιάρος σκορδαλιά
0
Μπακαλιάρος-σκορδαλιά

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 45 λεπτά

Μερίδες: 4-6

Μπακαλιάρος σκορδαλιά – Υλικά συνταγής

Για τον μπακαλιάρο:

Για το κουρκούτι:

Για τη σκορδαλιά:

Μπακαλιάρος σκορδαλιά – Εκτέλεση συνταγής

Για τη σκορδαλιά:

  • Κόβουμε την ουρά ενός φιλέτου μπακαλιάρου.
  • Γεμίζουμε ένα μικρό κατσαρολάκι με αρκετό νερό, ρίχνουμε μέσα την ουρά και την αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ώστε να δώσει γεύση στο νερό.
  • Αφαιρούμε το ψάρι απ’ την κατσαρόλα και κρατάμε 150 ml νερό.
  • Βράζουμε τις πατάτες σε δυνατή φωτιά σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 20-25 λεπτά.
  • Μόλις μαλακώσουν πολύ καλά, τις σουρώνουμε και τις αδειάζουμε σε ένα μπολ με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας. Προσθέτουμε σκόρδο, λάδι, νερό, αλάτι και πιπέρι.
  • Χτυπάμε με ραβδομπλέντερ τα υλικά μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο και κρεμώδες. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε στην άκρη.

Για το κουρκούτι:

  • Βάζουμε όλα τα υλικά για το κουρκούτι σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Τα ανακατεύουμε με σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.

Για τον μπακαλιάρο:

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τόσο λάδι ώστε να καλύπτει το μισό ψάρι.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί αρκετά, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο προς δυνατό.
  • Βάζουμε το αλεύρι με λίγο αλάτι σε ένα μπολ κι ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Ρίχνουμε τα φιλέτα του μπακαλιάρου το αλεύρι και τα πασπαλίζουμε καλά ώστε να καλυφθούν τελείως.
  • Στη συνέχεια, βουτάμε τα φιλέτα του μπακαλιάρου μέσα στο κουρκούτι, ώσπου να καλυφθούν πλήρως.
  • Βγάζουμε τα φιλέτα απ’ το κουρκούτι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
  • Τηγανίζουμε τον μπακαλιάρο για 5-6 λεπτά μέχρι να φουσκώσει το κουρκούτι και να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  • Μεταφέρουμε τον μπακαλιάρο σε ένα πιάτο, στο οποίο έχουμε τοποθετήσει απορροφητικό χαρτί και τον αφήνουμε να στραγγίσει.
  • Σερβίρουμε τον μπακαλιάρο ζεστό μαζί με τη σκορδαλιά.

*Extra tip:

Σε περίπτωση που έχουμε πάρει παστό μπακαλιάρο, θα χρειαστεί ξαρμύρισμα. Η διαδικασία είναι απλή:

  • Βάζουμε τον μπακαλιάρο σε ένα μπολ με νερό και μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι, φροντίζοντας το νερό να καλύπτει τελείως το ψάρι.
  • Κάθε 3 ώρες, αλλάζουμε το νερό κι επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
  • Το ξαρμύρισμα του μπακαλιάρου θα διαρκέσει συνολικά μία ημέρα.

Καλή σας απόλαυση!

0

ΠΑΝΩ

X