Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά
Μερίδες: 4
Κινόα με σταφίδες, κουκουνάρι και μπέικον γαλοπούλας – Υλικά συνταγής
- 300γρ. κινόα
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Bioilis
- 3 κ.σ. κουκουνάρι
- 3 κ.σ. βιολογικές σταφίδες Βιοαγρός
- 6 φέτες μπέικον γαλοπούλας Eat Me Βιοαγρός (ψιλοκομμένες)
- ½ ποτήρι λευκό κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
Κινόα με σταφίδες, κουκουνάρι και μπέικον γαλοπούλας – Εκτέλεση συνταγής
- Βάζουμε το λάδι, τα κρεμμυδάκια, το κουκουνάρι και την κινόα σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε.
- Προσθέτουμε νερό, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε μέχρι να διακρίνεται μια γραμμούλα γύρω από κάθε σποράκι. Ο όγκος της κινόας σχεδόν θα διπλασιαστεί.
- Βάζουμε την κινόα σε σουρωτήρι να στραγγίσει καλά.
- Παράλληλα, σοτάρουμε το μπέικον με τις σταφίδες σε τηγάνι και μόλις πάρει χρώμα το μπέικον, σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε την κινόα με το κουκουνάρι και τα κρεμμυδάκια στο μπέικον με τις σταφίδες κι ανακατεύουμε με πιρούνι για να αφρατέψουν.