Καθημερινά προστίθενται καινούργια προϊόντα
Καθημερινά προστίθενται καινούργια προϊόντα
Πασχαλινό Τσουρέκι Vegan
0
Πασχαλινό-Τσουρέκι-Vegan

Χρόνος εκτέλεσης και ενεργοποίησης: 1 ώρα και 40 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά

Μερίδες: 3-6 τσουρέκια

Πασχαλινό Τσουρέκι Vegan – Υλικά συνταγής

Για το προζύμι:

Για το τσουρέκι:

Για την επικάλυψη:

Πασχαλινό Τσουρέκι Vegan –  Εκτέλεση συνταγής

Για το προζύμι:

  • Βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το νερό στον κάδο του μίξερ κι ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Αφήνουμε τη μαγιά να ενεργοποιηθεί για περίπου 20-30 λεπτά.

Για τα vegan αυγά:

Ετοιμάζουμε το μείγμα, ακολουθώντας την παρακάτω αναλογία:

  • 5 γρ. μείγματος αντιστοιχούν περίπου σε 1 κουταλάκι του γλυκού υποκατάστατο αυγού
  • 5 γρ. υποκατάστατου αυγού και 50ml ανθρακούχου νερού αντικαθιστούν 1 ολόκληρο αυγό

Για το τσουρέκι:

  • Βάζουμε τη μαστίχα, το μαχλέπι, το κάρδαμο και 1 κ.γ. ζάχαρη σε ένα γουδί και χτυπάμε καλά μέχρι να σπάσουν τα υλικά μας.
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το ξύσμα του πορτοκαλιού και τα μπαχαρικά στον κάδο με το προζύμι.
  • Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα και χτυπάμε με το σύρμα.
  • Προσθέτουμε τα υλικά στο μείγμα του αλευριού και ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική.
  • Βάζουμε το φυτικό ρόφημα, το μείγμα αυγού της Biovegan, το λάδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια σε ένα μπολ κι ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Βάζουμε τα υλικά απ’ το μπολ στον κάδο του μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με τον γάντζο για 8-10 λεπτά μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
  • Τοποθετούμε τη ζύμη σε αλευρωμένο μπολ, την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι κα την καλύπτουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια και πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε μία λωρίδα 40-50 εκ.
  • Ενώνουμε τις άκρες και φροντίζουμε να κολλήσουν καλά.
  • Πλάθουμε σε πλεξούδα, βάζοντας την τέταρτη πλεξούδα πάνω από τη δεύτερη, την πρώτη πάνω από την τρίτη και την δεύτερη πάνω από την τρίτη. (4-2, 1-3, 2-3). Ακολουθούμε τη διαδικασία μέχρι να έχουμε μια μεγάλη πλεξούδα.
  • Βάζουμε το τσουρέκι μας σε ταψί με λαδόκολλα, καλύπτουμε με πετσέτα κι αφήνουμε να φουσκώσει για 20-30 λεπτά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180ο C στον αέρα.
  • Σε μια κούπα αραιώνουμε το σιρόπι αγαύης με το νερό κι απλώνουμε το μείγμα με ένα πινέλο σε όλη την επιφάνεια του τσουρεκιού.
  • Πασπαλίζουμε το τσουρέκι με αμύγδαλο φιλέ και το ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
  • Το αφαιρούμε απ’ τον φούρνο και το σερβίρουμε.

Καλή σας απόλαυση!

0

ΠΑΝΩ

X