Καθημερινά προστίθενται καινούργια προϊόντα
Καθημερινά προστίθενται καινούργια προϊόντα
Παραδοσιακός χαλβάς με σιμιγδάλι ντίνκελ & χυμό καρότου
0
Παραδοσιακός-χαλβάς-με-σιμιγδάλι-ντίνκελ-χυμό-καρότου

Χρόνος προετοιμασίας και εκτέλεσης: 20 λεπτά

Μερίδες: 10

Παραδοσιακός χαλβάς με σιμιγδάλι ντίνκελ και χυμό καρότου – Υλικά συνταγής

Για τον χαλβά:

Για το σερβίρισμα:

  • κανέλα
  • αμύγδαλο φιλέ

Παραδοσιακός χαλβάς με σιμιγδάλι ντίνκελ και χυμό καρότου – Εκτέλεση συνταγής

  • Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίχνουμε το αμύγδαλο φιλέ και το αφήνουμε να καβουρδιστεί για 2 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα σε όλη την επιφάνειά του, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Μεταφέρουμε το αμύγδαλο σε ένα μπολ.
  • Τοποθετούμε πάλι την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το λάδι της επιλογής μας.
  • Το αφήνουμε για 1-2 λεπτά να πάρει θερμοκρασία.
  • Προσθέτουμε το σιμιγδάλι ντίνκελ κι ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 3-4 λεπτά, μέχρι να καβουρδιστεί και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον χυμό, το καβουρδισμένο αμύγδαλο, τις σταφίδες κι ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά με την ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ψηθεί το σιμιγδάλι και να ξεκολλάει το μείγμα απ’ τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά και μεταφέρουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ, διαμέτρου 21 εκ. με τρύπα στη μέση.
  • Αφήνουμε τη φόρμα στην άκρη για 1 ώρα, μέχρι να κρυώσει καλά το μείγμα.
  • Ξεφορμάρουμε τον χαλβά και τον πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και λίγο αμύγδαλο φιλέ.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή σας απόλαυση!

0

ΠΑΝΩ

X