Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 120 λεπτά
Μερίδες: 12
Τρουφάκια από τσουρέκι – Υλικά συνταγής
- 70 γρ. βιολογικό αλεύρι αμυγδάλου Βιοαγρός
- 70 γρ. βιολογικό αλεύρι φουντουκιού ή φιστικιού
- 3 κ.σ. βιολογικό σιρόπι αγαύης raw Βιοαγρός
- 150 γρ. κουβερτούρα υγείας Vivani
- 1 κ.σ. βούτυρο καρύδας
- 150 γρ. τσουρέκι
- 50-70 γρ. κακάο
Τρουφάκια από τσουρέκι – Εκτέλεση συνταγής
- Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το σιρόπι αγαύης και το βούτυρο καρύδας.
- Τοποθετούμε το μπολ σε ένα μπεν μαρί για 2 λεπτά, μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Βάζουμε το τσουρέκι σε πολυμηχάνημα με μαχαίρια και χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστεί εντελώς.
- Μεταφέρουμε το μπολ στον πάγκο εργασίας και προσθέτουμε το θρυμματισμένο τσουρέκι, το αλεύρι αμυγδάλου και το αλεύρι φουντουκιού ή φιστικιού.
- Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφίξει το μείγμα.
- Αφαιρούμε το μπολ από το ψυγείο και πλάθουμε μπαλάκια 20 γρ. το καθένα. Το μείγμα μας θα βγάλει περίπου 12 τρουφάκια.
- Απλώνουμε το κακάο σε ένα πιάτο και ρολάρουμε τα τρουφάκια μέχρι να καλυφθούν πλήρως.
- Τα τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρουμε.