Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Μερίδες: 2
Wakame Noodles – Υλικά συνταγής
- 250 γρ. βιολογικά noodles από καστανό ρύζι & φύκια Wakame
- 350 γρ. βιολογικό σεϊτάν σε κομμάτια Biona
- 2 κ.γ. πέστο από μαύρο κέιλ
- 2 κ.σ. βιολογική σάλτσα σόγιας tamari χ/γλ
- 1 κ.γ. βιολογική πάστα umami με τζίντζερ
- 3 κ.σ. βιολογικό έξτρα παρθένο λάδι καρύδας
- 1 βιολογικό κρεμμύδι (κομμένο σε λεπτές φέτες)
- 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη) ή ½ κ.γ. σκόρδο γκρανουλέ
- 1 κ.γ. τζίντζερ (τριμμένο)
- 1 βιολογικό καρότο (κομμένο σε λεπτές φέτες)
- ½ κεφάλι βιολογικό μπρόκολο (κομμένο σε μικρές μπουκιές)
- 6 baby καλαμπόκια
- λίγες φρέσκες φύτρες φασολιών
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
- 1 κ.γ. βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 200 ml νερό
Wakame Noodles – Εκτέλεση συνταγής
- Βράζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτοντας 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι.
- Στραγγίζουμε τα noodles, τα λαδώνουμε με 1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Ζεσταίνουμε το γουόκ και προσθέτουμε το λάδι καρύδας.
- Σοτάρουμε το σεϊτάν για 5 λεπτά, ανακατεύοντάς το μέχρι να αλλάξει χρώμα και να ψηθεί.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το τζίντζερ και το κρεμμύδι.
- Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά, κομμένα σε φέτες ή σε μικρά καρέ.
- Σοτάρουμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε 200 ml νερό, τη σάλτσα σόγιας tamari, το πέστο και την umami.
- Σκεπάζουμε το γουόκ και χαμηλώνουμε την εστία στο μέτριο. Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για 4-5 λεπτά.
- Σερβίρουμε τα noodles σε 2 μπολ και προσθέτουμε από πάνω τη σάλτσα.